Artiklar

Vilka är konsekvenserna av Nietzsches teori?

Sebastian Matula har studerat teologi på Newbold College i England, och har där skrivit denna uppsats. "Uppsatsen handlar om den "ökände" Friedrich Nietzsche, hans teori om att Gud är död och vad det har för konsekvenser för samhället vi lever i."

Publicerat 2013-08-13 av UA551

Dödens tillstånd

Vad händer egentligen när man dör? En mycket populär lära är den om att människan ögonblickligen efter sin död blir upphämtad till himmelriket av Gud, eller ner till helvetet av djävulen, beroende på hur personen i fråga har levt sitt liv. Detta är en relativt vanlig syn på dödens tillstånd i många kyrkor och trossamfund, och den har också fått ett starkt fäste i dag... Läs hela!

Publicerat 2013-07-10 av Aaron Peltonen674

LifeStyleTV-appen nu tillgänglig

LifeStyleTV har nyligen utvecklat en app som gör det möjligt för dig att på ett enkelt sätt ta del av deras material via din iphone eller ipad.

Publicerat 2013-05-16 av UA499

Veckans Gould: Själens helande

På grund av synden har vi skilts från Guds liv. Våra själar är förlamade. Lika lite som den lame kunde gå, lika lite kan vi, i vår egen kraft, leva ett heligt liv. Det är många som inser att de är hjälplösa. De längtar efter det andliga liv som kommer att föra dem i harmoni med Gud, och strävar efter att få det, men förgäves. I förtvivlan ropar de: "Jag arma människa... Läs hela!

Publicerat 2013-05-15 av Julia Hjortland595

Guds finansiella kris: Tror vi fortfarande?

Jag har de senaste sex månaderna haft privilegiet att tillbringa min tid på Newbold College och jag har bokstavligt talat fyllt mitt huvud med allt som heter teologi. Men medans jag har varit borta och varit absorberad av studierna så har jag ändå försökt hålla koll på vad som pågår i världen och vad som är aktuellt nuförtiden.

Publicerat 2013-05-06 av UA747

Veckans Gould: När ni ber skall ni säga Fader!

När ni ber skall ni säga Fader! (Luk 11:2) Jesus lär oss att också vi skall säga Fader till hans Fader. Han blygs inte för att kalla oss bröder (Heb 2:11). Han är så angelägen att ta emot oss som medlemmar i Guds familj, att han försäkrar oss om vårt släktskap med Gud genom de allra första orden vi skulle använda då vi närmar oss honom, vår fader. Det är därför h... Läs hela!

Publicerat 2013-04-10 av Julia Hjortland559

Adventistsamfundets Designtävling: Västerängmärket 2013

Snart är det sommar, och sommaren förknippar många med läger på Västeräng. Men för att det skall kunna bli ett läger behövs ett Västerängmärke. Designa sommarens Västerängmärke och vinn ett presentkort på nyamusik.se

Publicerat 2013-05-02 av UA688

Inspirationshelg på Mattesonskolan: Finishing the Work

Den 3-5 maj kommer inspirationshelgen "Fisnishing the Work" att äga rum på Mattesonskolan i Norge. Talare: Jesse Zwiker Datum: 3-5 maj Plats: Matteson Mission School / Mysen Adventkyrka

Publicerat 2013-04-10 av UA689

The Record Keeper - Teaser ute 1 maj

Den 1 maj kommer en teaser av The Record Keeper att släppas, så håll ögon och öron öppna för uppdateringar. Själva serien i sin helhet kommer att släppas i sommar. Serien bygger på Ellen Whites bok Den stora striden.

Publicerat 2013-04-07 av UA509

Nordisk körfestival

Ungdomskörer från våra adventistskolor kommer till Ekebyholmsskolan 11/4-14/4. Helgens talare är Sebastian Matula. Alla är välkomna. Klicka för mer info och fullständigt program!

Publicerat 2013-03-27 av UA770

Veckans Gould: Hur lyssnar du? Läs några livsförändrande ord!

Alla som har hört Guds ord kan kategoriseras i en av fyra grupper. Bara en av grupperna lyssnar som de borde – bara en av grupperna har ett frälsande förhållande till Gud. Frågan vi alla borde ställa oss är: vilken grupp är jag i?

Publicerat 2013-03-24 av Joakim Hjortland595

Skapelseberättelsen - bokstav eller symbolik?

Att livets utveckling, enligt evolutionsteorin, skall ha ägt rum under enorma tidsrymder och varit upphovet till de livsformer vi kan se idag, kommer säkert inte som en nyhet för någon. Läran om livets stegvisa utveckling har under det senaste århundradet vuxit lavinartat och idag kommit att betraktas som en bevisad sanning bland många. Denna livssyn har naturligtvis ställt sig i... Läs hela!

Publicerat 2013-03-22 av Aaron Peltonen693

Global Youth Day

Sabbaten den 16 mars 2013 är det dags för "Global Youth Day", en satsning som sträcker sig över hela världen. Nedan följer ett urklipp från www.adventist.se som sammanfattar lite vad evenemanget går ut på. Syftet med denna världsungdomsdag är att: -Få återuppleva att adventungdomen verkligen är en världsvid rörelse. -Få våra ungdomar att återupptäcka känslan av... Läs hela!

Publicerat 2013-01-21 av UA638

En vädjande Gud

Jesus såg med sorg på sina lärjungar. Vad hände med dem? Hur kunde de låta Satan få ett sånt fäste i deras sinnen? Det var påsk och Jesus och hans lärjungar hade samlats i en sal för att äta tillsammans. Lärjungarnas trångsynta idé om att Jesus skulle skapa ett rike på jorden och bli kung hade rotat sig så djupt i deras tankar att det hade blivit deras verklighet. På v... Läs hela!

Publicerat 2013-01-20 av UA882

Vi bygger om

Det har varit ganska få uppdateringar under och efter årsskiftet, och det beror helt enkelt på att sidans struktur håller på att uppdateras. Vad som håller på att ordnas är i huvudsak följande två områden: 1. Omkonstruering av en del funktioner under huven, som främst kommer att förenkla för administratörerna. Ni som besöker sidan kommer inte att märka av detta. 2.... Läs hela!

Publicerat 2013-01-15 av UA608

Äldre:
Video
Äldre:

Logga in